Electricity supply for the Student Centre in Osijek

5 November 2026, 08:00 (UTC+02:00)
06:00 AM · UTC
Contract value
€500,000

Estimated contract value excluding VAT

Contract period
1 January to 31 December 2027
Published
October 5, 2026

Tenders Electronic Daily

Overview

Studentski centar u Osijeku is procuring electricity supply for 2027. The stated estimated value is EUR 500,000 excluding VAT, and the term runs from 1 January to 31 December 2027. The award scoring assigns 90 points to offer price and 10 points to the share of electricity from renewable sources; bidders must declare that share. Offers must be submitted electronically in Croatian by 5 November 2026 at 08:00 UTC+02:00 and remain valid for 90 days. The notice says payment is due within 30 days after an electronic invoice for correctly supplied goods.

Information based on the public notice

What the buyer needs

Supply of electricity to Studentski centar u Osijeku during calendar year 2027. The public notice does not specify forecast consumption or a detailed supply profile.

  • Submit electronically in Croatian and declare the renewable share of the supplied electricity.
  • Keep the offer valid for 90 days.

Lots

LOT-0000 ·Opskrba električnom energijom

Tender details

Buyer
Studentski centar u Osijeku
Country
Croatia
Procedure
open
Classification
Electricity supply · CPV 09310000
Notice reference
686368-2026
Lots
1
Contract period
1 January to 31 December 2027
Estimated value
EUR 500,000.00 excluding VAT
Offer deadline
5 November 2026, 08:00 (UTC+02:00)

What to check in the tender documents

  • The notice does not state forecast electricity consumption or a detailed supply profile.
Get started with Ziva

Original notice

Read the original description

Opskrba električnom energijom

686368-2026 - Nadmetanje Hrvatska – Električna energija – Opskrba električnom energijom OJ S 193/2026 06/10/2026 Obavijest o nadmetanju ili koncesiji – standardni režim Roba 1. Kupac 1.1. Kupac Službeno ime: Studentski centar u Osijeku Pravni oblik kupca: Tijelo koje se uređuje javnim pravom Djelatnost javnog naručitelja: Obrazovanje 2. Postupak 2.1. Postupak Naslov: Opskrba električnom energijom Opis: Opskrba električnom energijom Identifikacijska oznaka postupka: 779e10f2-fc31-4749-8f4c-e0fe0e9bf057 Interna identifikacijska oznaka: Ev-5/26. Vrsta postupka: Otvoren Postupak je ubrzan: ne Glavna obilježja postupka: Otvoreni postupak 2.1.1. Svrha Priroda ugovora: Roba Glavna klasifikacija (cpv): 09310000 Električna energija 2.1.2. Mjesto izvršenja Zemlja – podregija (NUTS): Osječko-baranjska županija (HR025) Zemlja: Hrvatska Dodatne informacije: Osijek i Požega 2.1.3. Vrijednost Procijenjena vrijednost bez PDV-a: 500 000,00 EUR 2.1.4. Opće informacije Pravna osnova: Direktiva 2014/24/EU 2.1.6. Razlozi za isključenje Izvori razloga za isključenje: Dokumentacija o nabavi, Obavijest Sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji: Sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji Korupcija: Korupcija Prijevara: Prijevara Kaznena djela terorizma ili kaznena djela povezana s terorističkim aktivnostima: Kaznena djela terorizma ili kaznena djela povezana s terorističkim aktivnostima Pranje novca ili financiranje terorizma: Pranje novca ili financiranje terorizma Dječji rad i drugi oblici trgovanja ljudima: Rad djece i drugi oblici trgovanja ljudima Isključivo nacionalne osnove za isključenje: Neisplata plaće Kršenje obveza utvrđenih na temelju isključivo nacionalnih osnova za isključenje: Sudjelovanje u zabranjenom sporazumu u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja Kršenje obveze plaćanja poreza: Plaćanje poreza Kršenje obveze plaćanja doprinosa za socijalno osiguranje: Plaćanje obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje 5. Grupa 5.1. Grupa: LOT-0000 Naslov: Opskrba električnom energijom Opis: Opskrba električnom energijom Interna identifikacijska oznaka: Ev-5/26. 5.1.1. Svrha Priroda ugovora: Roba Glavna klasifikacija (cpv): 09310000 Električna energija 5.1.2. Mjesto izvršenja Zemlja – podregija (NUTS): Osječko-baranjska županija (HR025) Zemlja: Hrvatska Dodatne informacije: Osijek i Požega 5.1.3. Očekivano trajanje Datum početka: 01/01/2027 Datum završetka trajanja: 31/12/2027 5.1.4. Obnova Maksimalan broj obnavljanja: 0 5.1.5. Vrijednost Procijenjena vrijednost bez PDV-a: 500 000,00 EUR 5.1.6. Opće informacije Rezervirano sudjelovanje: Sudjelovanje nije rezervirano. Projekt javne nabave ne financira se sredstvima EU-a Javna nabava obuhvaćena je Sporazumom o javnoj nabavi (GPA): da Ova javna nabava prikladna je i za mala i srednja poduzeća (MSP-ovi): da 5.1.7. Strateška nabava Cilj strateške nabave: Smanjenje utjecaja na okoliš Opis: Aspekti se odnose na: Kriterij za odabir ponude Pristup smanjenju utjecaja na okoliš: Ublažavanje klimatskih promjena 5.1.8. Kriteriji pristupačnosti Uvjeti pristupačnosti za osobe s invaliditetom nisu uzeti u obzir jer javna nabava nije namijenjena fizičkim osobama 5.1.9. Kriteriji za odabir Izvori kriterija odabira: Obavijest, Dokumentacija o nabavi Kriterij: Upis u trgovački registar Opis kriterija odabira: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi Kriterij: Certifikati instituta za kontrolu kvalitete Opis kriterija odabira: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi 5.1.10. Kriteriji za dodjelu Kriterij: Vrsta: Cijena Naziv: Cijena ponude Opis: Cijena ponude Kategorija kriterija za dodjelu težine: Ponder (točke, točan) Broj kriterija za dodjelu: 90 Kriterij: Vrsta: Kvaliteta Naziv: Udio električne energije iz obnovljivih izvora energije Opis: Udio električne energije iz obnovljivih izvora energije. Ponuditelj je dužan dostaviti izjavu o udjelu električne energije iz obnovljivih izvora od ukupne isporučene količine. Kategorija kriterija za dodjelu težine: Ponder (točke, točan) Broj kriterija za dodjelu: 10 5.1.11. Dokumentacija o nabavi Ad hoc komunikacijski kanal: Naziv: https://eojn.hr/ 5.1.12. Uvjeti nabave Uvjeti podnošenja: Elektroničko podnošenje: Obvezno Adresa za podnošenje: https://eojn.hr/tender-eo/103267 Jezici na kojima se mogu podnijeti ponude ili zahtjevi za sudjelovanje: hrvatski Elektronički katalog: Nije dopušteno Varijante: Nije dopušteno Ponuditelji mogu podnijeti više od jedne ponude: Nije dopušteno Rok za zaprimanje ponuda: 05/11/2026 08:00:00 (UTC+02:00) istočnoeuropsko vrijeme, srednjoeuropsko ljetno vrijeme Razdoblje tijekom kojeg ponuda mora ostati valjana: 90 Dani Informacije o javnom otvaranju: Datum otvaranja: 05/11/2026 08:00:00 (UTC+02:00) istočnoeuropsko vrijeme, srednjoeuropsko ljetno vrijeme Uvjeti ugovora: Ugovor se mora izvršiti u okviru programa zaštićenih radnih mjesta: Ne Uvjeti koji se odnose na izvršenje ugovora: Nije definirano Elektroničko izdavanje računa: Obvezno Naručivanje će biti elektroničko: ne Plaćanje će biti elektroničko: da Financijski aspekti: Ponuditelj će obračunavati električnu energiju za prethodno obračunsko razdoblje, na temelju stvarne potrošnje električne energije. Naručitelj će račune plaćati u roku od trideset (30) dana od dana izdavanja e-računa za uredno isporučenu robu, s doznakom na poslovni račun gospodarskog subjekta / člana zajednice gospodarskih subjekata, odnosno podizvoditelja. Način plaćanja: Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi Ponuditelj je dužan ispostaviti e-račun i navesti podatak o broju ugovora o javnoj nabavi na temelju kojeg je izvršena isporuka. Predujam je isključen, kao i traženje sredstava osiguranja plaćanja od strane gospodarskog subjekta. Na zakašnjele uplate odabrani ponuditelj ima pravo naručitelju obračunati zakonsku zateznu kamatu. U slučaju slanja opomena odabrani ponuditelj nema pravo na naplatu troškova opomena. 5.1.15. Tehnike Okvirni sporazum: Nema okvirnog sporazuma Informacije o dinamičkom sustavu nabave: Nema dinamičkog sustava nabave 5.1.16. Dodatne informacije, posredovanje i pravna zaštita (preispitivanje) Organizacija za preispitivanje (pravnu zaštitu): Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Organizacija koja pruža dodatne informacije o postupku javne nabave: Studentski centar u Osijeku Organizacija koja pruža više informacija o postupcima preispitivanja (pravne zaštite): Studentski centar u Osijeku

Official source: Tenders Electronic Daily ↗

Official notice PDF ↗