Support to develop e-learning courses on digital tools for reading and writing difficulties

The notice prints the offer deadline as 6 November 2026 at 12:00, while the official Doffin deadline field is 11:00 UTC. Both values are shown here; the notice display does not state its time zone.

6 November 2026, 12:00 (as printed; time zone not stated in the displayed deadline)
11:00 AM · UTC
Contract value
NOK 1,500,000

Estimated total contract value excluding VAT

Contract period
23 November 2026 to 30 November 2028
Published
October 5, 2026

Doffin / TED eForms

Overview

The Norwegian Directorate for Education and Training seeks support to develop several practical e-learning courses for school staff on adapting digital tools for pupils with reading and writing difficulties. The notice describes an open services procedure with one lot, an estimated value of NOK 1,500,000 excluding VAT, and a contract period from 23 November 2026 to 30 November 2028. Offers must be submitted electronically in Norwegian; variants and electronic catalogues are not allowed. Detailed selection criteria and exclusion grounds are referred to the procurement documents.

Information based on the public notice

What the buyer needs

Support the Directorate in developing several individual e-learning courses that give school staff practical guidance on adapting and facilitating learning for pupils with reading and writing difficulties through appropriate use of digital tools. The notice connects the work to a national knowledge review and the 2024–2030 Reading Promotion Strategy.

  • Submit electronically.
  • Submit the offer in Norwegian.
  • Offer validity must be three months.
  • Variants and electronic catalogues are not permitted.
  • Detailed selection criteria and exclusion grounds are set out in the procurement documents.

Lots

LOT-0000 ·Bistand til utvikling av e-læringskurs om digitale verktøy ved lese- og skrivevansker

Tender details

Buyer
Utdanningsdirektoratet
Country
Norway
Procedure
Open procedure for services; one lot (LOT-0000).
Classification
Education and training services
Notice reference
2026-115440
Estimated value
NOK 1,500,000 excluding VAT; stated estimate, not an award amount.
Contract period
23 November 2026 to 30 November 2028.
Offer deadline
6 November 2026 at 12:00 as printed in the notice; the official Doffin deadline field is 11:00 UTC.
Submission
Electronic submission is mandatory; offers must be in Norwegian. Variants and electronic catalogues are not permitted; offer validity is three months.
Clarification deadline
23 October 2026 at 12:00; the notice does not specify a time zone.
Selection and exclusion
The notice refers to the procurement documents for selection criteria and exclusion grounds; it does not state the detailed criteria in the notice.

What to check in the tender documents

  • The notice does not specify the number or detailed content of the courses, detailed selection criteria or exclusion grounds, or award criteria/method; for selection criteria and exclusion grounds it refers to the procurement documents.
Get started with Ziva

Original notice

Read the original description

Bistand til utvikling av e-læringskurs om digitale verktøy ved lese- og skrivevansker

Tittel Bistand til utvikling av e-læringskurs om digitale verktøy ved lese- og skrivevansker Beskrivelse Utdanningsdirektoratet skal utvikle flere individuelle e-læringskurs som gir praktisk støtte til ansatte i skolen. Kursene skal ha fokus på tilpasning og tilrettelegging for elever med lese- og skrivevansker gjennom hensiktsmessig bruk av digitale verktøy. Udir har gjennomført en kunnskapsoppsummering fem år etter Meld. St. 6 (2019-2020): Tett på, tidlig innsats, og inkluderende felleskap i barnehage, skole og sfo. Kunnskapsoppsummeringen peker på behov for praksisnær kompetansestøtte på spesialpedagogiske områder hvor kompetansen varierer mellom og innad i kommuner. Denne anskaffelsen er forankret i tiltak 4.4.1 i delrapport 2 av denne oppsummeringen (se vedlagt bakgrunnsdokument). Oppdraget er også forankret i Leselyststrategien 2024–2030 som skal bidra til økte leseferdigheter hos barn og unge, og skape leselyst og leseglede. Oppdragsgiver Offisielt navn: Utdanningsdirektoratet Juridisk type kjøper: Sentral statlig myndighet Oppdragsgivers virksomhet: Utdanning Organisasjonsnummer: 970018131 Postadresse: Schweigaardsgate 15b By: OSLO Postnummer: 0135 Underenhet i land: Oslo (NO081) Land: Norge Prosedyre Prosedyreidentifikator: 3f61dad1-e5a2-4196-ad4d-738b5ec4c0d9 Intern identifikator: 2026/7190 Type prosedyre: Åpen Hovedtrekkene i prosedyren: Utdanningsdirektoratet skal utvikle flere individuelle e-læringskurs som gir praktisk støtte til ansatte i skolen. Kursene skal ha fokus på tilpasning og tilrettelegging for elever med lese- og skrivevansker gjennom hensiktsmessig bruk av digitale verktøy. Udir har gjennomført en kunnskapsoppsummering fem år etter Meld. St. 6 (2019-2020): Tett på, tidlig innsats, og inkluderende felleskap i barnehage, skole og sfo. Kunnskapsoppsummeringen peker på behov for praksisnær kompetansestøtte på spesialpedagogiske områder hvor kompetansen varierer mellom og innad i kommuner. Denne anskaffelsen er forankret i tiltak 4.4.1 i delrapport 2 av denne oppsummeringen (se vedlagt bakgrunnsdokument). Oppdraget er også forankret i Leselyststrategien 2024–2030 som skal bidra til økte leseferdigheter hos barn og unge, og skape leselyst og leseglede. Kontraktens art: Tjenester Hoved klassifisering: E-læringstjenester Ytterligere klassifisering: Utdannelsestilbud Ytterligere klassifisering: Opplæringstjenester Utførelsessted: Oslo (NO081), Norge Anslått verdi eksklusiv merverdiavgift (NOK): 1 500 000 Regelverk: Anskaffelsesforskriften; se anskaffelsesdokumentene Grunnlag for utelukkelse: Anskaffelsesdokumentene Delkontrakt LOT-0000 Tittel: Bistand til utvikling av e-læringskurs om digitale verktøy ved lese- og skrivevansker Intern identifikator: 2026/7190 Kontraktens art: Tjenester Hoved klassifisering: E-læringstjenester Ytterligere klassifisering: Utdannelsestilbud Ytterligere klassifisering: Opplæringstjenester Utførelsessted: Oslo (NO081), Norge Startdato: 23.11.2026 Sluttdato: 30.11.2028 Anslått verdi eksklusiv merverdiavgift (NOK): 1 500 000 Reservert deltakelse: Ingen Kilden for utvelgelseskriteriene: Procurement Document Språk der anskaffelsesdokumentene er offisielt tilgjengelige: norsk Frist for å be om tilleggsopplysninger: 23.10.2026 12:00 Elektronisk innlevering: Obligatorisk Språk som anbud eller forespørsler om å delta kan sendes inn på: norsk Elektronisk katalog: Ikke tillatt Varianter: Ikke tillatt Frist for mottak av tilbud: 06.11.2026 12:00 Tilbudet må være gyldig i: 3 måneder Gjennomføringen av kontrakten skal skje innenfor rammen av programmer for vernet sysselsetting: Nei E-faktura: Obligatorisk Klage og informasjon Virksomhet som gjennomfører klagebehandling: Oslo tingrett Informasjon om tidsfrister for gjennomgang: Se anskaffelsesdokumentene Virksomhet som gir informasjon om det generelle regelverket for skatter: Oslo tingrett Virksomhet som gir informasjon om det generelle regelverket for miljøvern: Oslo tingrett Virksomhet som gir informasjon om det generelle regelverket for stillingsvern og arbeidsvilkår: Oslo tingrett Virksomhet som gir tilleggsinformasjon om anskaffelsesprosedyren: Utdanningsdirektoratet Virksomhet som gir tilgang til anskaffelsesdokumentene: Utdanningsdirektoratet Virksomhet som gir mer informasjon om klagebehandling: Oslo tingrett Kunngjøring Referanse: 2026-115440 TED-nummer: 687040-2026 Type skjema: Konkurranse Type varsel: Melding om kontrakt eller konsesjon – standardregime Varsel utsendelsesdato: 02.10.2026 15:02 Varsel om utsendelsesdato (eSender): 02.10.2026 15:50 Språk der denne kunngjøringen er offisielt tilgjengelig: norsk, English

Official source: Doffin / TED eForms ↗