Construction of Dragutin Kušlan Primary School

GRAD ZAGREBCroatiaClosed
Offer deadline
07:00 AM · UTC
Contract value
€14,100,000

Estimated value excluding VAT stated in the official notice.

Contract period
13 months, starting 16 November 2026. The notice does not state an exact end date.
Published
October 8, 2026

Tenders Electronic Daily

Overview

The City of Zagreb notice covered construction of the Dragutin Kušlan Primary School in Peščenica, on a site shared with the existing III Gymnasium. The school is planned for 448 pupils; the gymnasium has capacity for up to 672, and the sites share outdoor sports grounds. The estimated value is EUR 14.1 million excluding VAT, and the works duration is 13 months from 16 November 2026. The tender deadline was 19 October 2026 at 09:00 UTC+02:00; the procedure is now closed.

Information based on the public notice

What the buyer needs

Construction of a new primary school building, sports hall and external grounds in Peščenica, Zagreb, alongside the existing III Gymnasium.

  • The notice lists trade-register enrollment, references for specified works, and relevant professional qualifications; detailed thresholds are in the procurement documents.
  • A EUR 150,000 bid guarantee is required.
  • Electronic submission through the stated EOJN platform is required; tenders must be in Croatian.

Lots

LOT-0000 ·IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA

Tender details

Buyer
GRAD ZAGREB
Country
Croatia
Procedure
open
Classification
Construction and civil works · CPV 45210000
Notice reference
698918-2026
Estimated value
EUR 14,100,000 excluding VAT.
Offer deadline
19 October 2026 at 09:00 UTC+02:00; passed.
Works duration
13 months from 16 November 2026.
Submission
Electronic submission through https://eojn.hr/tender-eo/93448; Croatian-language tenders.

What to check in the tender documents

  • The official notice does not state the weights or calculation formula for its three award criteria; it refers bidders to the procurement documents.
Get started with Ziva

Original notice

Read the original description

IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA

698918-2026 - Competition Croatia – Building construction work – IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA OJ S 196/2026 09/10/2026 Contract or concession notice – standard regime - Change notice Works 1. Buyer 1.1. Buyer Official name: GRAD ZAGREB Email: javna.nabava@zagreb.hr Legal type of the buyer: Regional authority Activity of the contracting authority: General public services 2. Procedure 2.1. Procedure Title: IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA Description: Predmetni obuhvat čini novoformairana parcela k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. Na zajedničkoj čestici nalazit će se Osnovna škola Dragutina Kušlana i postojeća građevina III. Gimnazije. Prema propozicijama iz GUP-a grada Zagreba, u gusto naseljenim područjima, odnosno u već formiranim naseljima veličina građevne čestice škole iznosi minimalno 20 m2 po učeniku. Novoformirana čestica dostatna je za potrebe III. Gimnazije - max 672 učenika te Oš Dragutina Kušlana sa planiranih 448 učenika. Postojeća škola nalazi se na istočnom dijelu čestice, dok se izgradnja Osnovne škole planira na njenom zapadnom, izdvojenom dijelu. Katnost postojeće gimnazije iznosi Su+P+2, a planirane osnovne škole Po+P+3. Buduća Osnovna škola Dragutina Kušlana predstavljati će društveno-školsku cjelinu sa III. Gimnazijom u Kušlanovoj ulici, te će zajednički koristiti vanjske sportske terene obzirom na prostorna ograničenja zadanog obuhvata. CPV oznaka i naziv: 45210000-2 Procedure identifier: 12a440a7-6c16-4946-9612-f6826860fb98 Internal identifier: 987-2026-EVV Type of procedure: Open The procedure is accelerated: no Main features of the procedure: Otvoreni postupak 2.1.1. Purpose Main nature of the contract: Works Main classification (cpv): 45210000 Building construction work 2.1.2. Place of performance Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Additional information: Zagreb, k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. 2.1.3. Value Estimated value excluding VAT: 14 100 000,00 EUR 2.1.4. General information Legal basis: Directive 2014/24/EU 2.1.6. Grounds for exclusion Sources of grounds for exclusion: Procurement Document, Notice Participation in a criminal organisation: Sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji Corruption: Korupcija Fraud: Prijevara Terrorist offences or offences linked to terrorist activities: Kaznena djela terorizma ili kaznena djela povezana s terorističkim aktivnostima Money laundering or terrorist financing: Pranje novca ili financiranje terorizma Child labour and including other forms of trafficking in human beings: Rad djece i drugi oblici trgovanja ljudima Purely national exclusion grounds: Neisplata plaće Breaching of obligations set under purely national exclusion grounds: Sudjelovanje u zabranjenom sporazumu u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja Breaching obligation relating to payment of taxes: Plaćanje poreza Breaching obligation relating to payment of social security contributions: Plaćanje obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje Grave professional misconduct: Teški profesionalni propust Early termination, damages, or other comparable sanctions: Prijevremeni raskid, naknada štete ili druge usporedive sankcije Misrepresentation, withheld information, unable to provide required documents or obtained confidential information of this procedure: Lažno prikazivanje, prikrivanje informacija, nemogućnost podnošenja traženih dokumenata i prikupljanje povjerljivih informacija o ovom postupku 5. Lot 5.1. Lot: LOT-0000 Title: IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA Description: Predmetni obuhvat čini novoformairana parcela k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. Na zajedničkoj čestici nalazit će se Osnovna škola Dragutina Kušlana i postojeća građevina III. Gimnazije. Prema propozicijama iz GUP-a grada Zagreba, u gusto naseljenim područjima, odnosno u već formiranim naseljima veličina građevne čestice škole iznosi minimalno 20 m2 po učeniku. Novoformirana čestica dostatna je za potrebe III. Gimnazije - max 672 učenika te Oš Dragutina Kušlana sa planiranih 448 učenika. Postojeća škola nalazi se na istočnom dijelu čestice, dok se izgradnja Osnovne škole planira na njenom zapadnom, izdvojenom dijelu. Katnost postojeće gimnazije iznosi Su+P+2, a planirane osnovne škole Po+P+3. Buduća Osnovna škola Dragutina Kušlana predstavljati će društveno-školsku cjelinu sa III. Gimnazijom u Kušlanovoj ulici, te će zajednički koristiti vanjske sportske terene obzirom na prostorna ograničenja zadanog obuhvata. CPV oznaka i naziv: 45210000-2 Internal identifier: 987-2026-EVV 5.1.1. Purpose Main nature of the contract: Works Main classification (cpv): 45210000 Building construction work 5.1.2. Place of performance Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Additional information: Zagreb, k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. 5.1.3. Estimated duration Start date: 16/11/2026 Duration: 13 Months 5.1.4. Renewal Maximum renewals: 0 5.1.5. Value Estimated value excluding VAT: 14 100 000,00 EUR 5.1.6. General information Reserved participation: Participation is not reserved. Procurement Project fully or partially financed with EU Funds. Information about European Union funds: EU funds programme: European Union Recovery Instrument (EURI) (2021/2027) Identifier of EU funds: NPOO.C3.1.R1-I2.01-V1.0161 Further details of EU funds: Predmet nabave odnosi se na izvođenje radova na izgradnji Osnovne škole Dragutina Kušlana, uključujući izgradnju školskog prostora, školske sportske dvorane te uređenje vanjskih površina i okoliša, sukladno projektnoj dokumentaciji koja će biti sastavni dio Dokumentacije o nabavi. Planirana građevina osnovne škole nalazit će se na novoformiranoj katastarskoj čestici k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica, uz postojeću građevinu III. gimnazije. Nova škola planirana je katnosti Po+P+3 te će zajedno s postojećom gimnazijom činiti jedinstvenu društveno-obrazovnu cjelinu sa zajedničkim korištenjem vanjskih sportskih sadržaja. The procurement is covered by the Government Procurement Agreement (GPA): yes This procurement is also suitable for small and medium-sized enterprises (SMEs): yes 5.1.7. Strategic procurement The procurement falls within the scope of the Energy Efficiency Directive (EED) (EU) 2023 /1791 List of products, works, services and buildings related to the Energy Efficiency Directive (EED): Buildings (Nearly-zero energy buildings) Air conditioners including air-to-air heat pumps (Nearly-zero energy buildings) Air heating/cooling products (Nearly-zero energy buildings) Light sources and control gears (Nearly-zero energy buildings) Ventilation units (Nearly-zero energy buildings) Works (Nearly-zero energy buildings) 5.1.8. Accessibility criteria Accessibility criteria for persons with disabilities are included 5.1.9. Selection criteria Sources of selection criteria: Notice, Procurement Document Criterion: Enrolment in a trade register Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi Criterion: References on specified works Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi Criterion: Relevant educational and professional qualifications Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi 5.1.10. Award criteria Criterion: Type: Price Name: Cijena ponude Description: Cijena ponude Criterion: Type: Quality Name: Specifično iskustvo inženjera gradilišta SI Description: Detaljno opisano u prilogu Kriterij za odabir ponude Criterion: Type: Quality Name: Jamstveni rok za otklanjanje nedostataka JR Description: Detaljno opisano u prilogu Kriterij za odabir ponude Description of the method to be used if weighting cannot be expressed by criteria: Način izračuna kriterija za odabir najpovoljnije ponude je opisan u dokumentaciji o nabavi 5.1.11. Procurement documents Address of the procurement documents: https://eojn.hr/tender-eo/93448 Ad hoc communication channel: Name: https://eojn.hr/ 5.1.12. Terms of procurement Terms of submission: Electronic submission: Required Address for submission: https://eojn.hr/tender-eo/93448 Languages in which tenders or requests to participate may be submitted: Croatian Electronic catalogue: Not allowed Variants: Not allowed Tenderers may submit more than one tender: Not allowed Description of the financial guarantee: Ponuditelj je dužan dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude u iznosu od 150.000,00 € (stopedesettisućaeura). U slučaju zajednice gospodarskih subjekata jamstvo: - ili mora glasiti na sve članove zajednice, a ne samo na jednog člana zajednice gospodarskih subjekata (svi članovi zajednice gospodarskih subjekata su nalogodavci na bankarskoj garanciji) - ili jedan član ili više članova zajednice može/mogu biti nalogodavac, a jamstvo mora sadržavati navod o tome da je riječ o zajednici gospodarskih subjekata (moraju biti navedeni svi preostali članovi zajednice) - ili svaki član zajednice gospodarskih subjekata dostavlja zasebno jamstvo za svoj dio garancije (zbroj svih iznosa garancija mora odgovarati iznosu jamstva navedenom u dokumentaciji o nabavi). Jamstvo za ozbiljnost ponude je jamstvo za slučaj odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, nedostavljanja ažuriranih popratnih dokumenata sukladno članku 263. Zakona o javnoj nabavi, neprihvaćanja ispravka računske greške, , dostavljanja neistinitih podataka, nedostavljanja dokaza o ispunjenju posebnih uvjeta za izvršenje ugovora i nedostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta i zahtjeva koje je potrebno ispuniti sukladno posebnim propisima ili stručnim pravilima, ako su traženi u dokumentaciji o nabavi odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi ili nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora o javnoj nabavi. Jamstvo za ozbiljnost ponude treba biti izdano u korist: Grad Zagreb, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, OIB: 61817894937. Jamstvo za ozbiljnost ponude dostavlja se u obliku bankarske garancije na poziv ili uplatom novčanog pologa u korist računa naručitelja. Jamstvo mora biti bezuvjetno i s rokom valjanosti sukladnim roku valjanosti ponude. Gospodarski subjekt može dostaviti jamstvo koje je duže od roka valjanosti ponude. Napomena: U tekstu bankarske garancije OBAVEZNO JE taksativno navesti SVE prethodno naznačene SLUČAJEVE za koja se izdaje jamstvo: 1. odustajanje ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, 2. nedostavljanja ažuriranih popratnih dokumenata sukladno članku 263. Zakona o javnoj nabavi, 3. neprihvaćanja ispravka računske greške, 4. dostavljanja neistinitih podataka, 5. nedostavljanja dokaza o ispunjenju posebnih uvjeta za izvršenje ugovora i nedostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta i zahtjeva koje je potrebno ispuniti sukladno posebnim propisima ili stručnim pravilima, ako su traženi u dokumentaciji o nabavi 6. odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi, 7. nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora o javnoj nabavi Jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije dostavlja se u izvorniku, odvojeno od elektroničke dostave ponude, u papirnatom obliku, u zatvorenoj omotnici na kojoj su navedeni podaci o ponuditelju, s dodatkom: „Grad Zagreb, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Avenija Dubrovnik 15, I. kat, soba 105, Predmet nabave IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA, evidencijski broj nabave: 987-2026-EVV - Dio ponude koji se dostavlja odvojeno, NE OTVARAJ“. Jamstvo za ozbiljnost ponude mora biti dostavljeno prije isteka roka za dostavu ponuda te se u tom slučaju ponuda smatra zaprimljenom u trenutku zaprimanja ponude elektroničkim sredstvima komunikacije. Umjesto jamstva za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije, ponuditelj može dati novčani polog u traženom iznosu. Potvrdu o uplati novčanog pologa ponuditelji dostavljaju u sklopu e-ponude Deadline for receipt of tenders: 19/10/2026 09:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Duration during which the tender must remain valid: 120 Days Information about public opening: Opening date: 19/10/2026 09:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Place: Grad Zagreb, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Avenija Dubrovnik 15, I. kat, soba 101 Additional information: Ovlašteni predstavnici ponuditelja moraju svoje pisano ovlaštenje predati prije otvaranja ponuda. Terms of contract: The execution of the contract must be performed within the framework of sheltered employment programmes: No Conditions relating to the performance of the contract: Nije definirano Electronic invoicing: Required Electronic ordering will be used: no Electronic payment will be used: no Financial arrangement: Naručitelj prihvaća e-račun. Ponuditelj je obvezan prema naručitelju poslati isključivo eRačun. Detalji u dokumentu Opći podaci o predmetu nabave i upute za ponuditelje-dodatno 5.1.15. Techniques Framework agreement: No framework agreement Information about the dynamic purchasing system: No dynamic purchase system 5.1.16. Further information, mediation and review Review organisation: Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Organisation providing additional information about the procurement procedure: GRAD ZAGREB Organisation providing more information on the review procedures: GRAD ZAGREB 8. Organisations 8.1. ORG-0001 Official name: GRAD ZAGREB Registration number: 61817894937 Postal address: Trg Stjepana Radića 1 Town: Grad Zagreb Postcode: 10000 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: Javna nabava Email: javna.nabava@zagreb.hr Telephone: +385 16506578 Internet address: https://www.zagreb.hr Buyer profile: https://www.zagreb.hr Roles of this organisation: Buyer Organisation providing additional information about the procurement procedure Organisation providing more information on the review procedures 8.1. ORG-0002 Official name: Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Registration number: 95857869241 Postal address: Ulica grada Vukovara 23/V Town: Zagreb Postcode: 10000 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: Kontakt Email: dkom@dkom.hr Telephone: +385 14559 930 Internet address: https://www.dkom.hr/ Roles of this organisation: Review organisation 8.1. ORG-0003 Official name: Narodne novine d.d. Registration number: TED94 Registration number: HR64546066176 Postal address: Savski gaj XIII. 6 Town: Zagreb Postcode: 10020 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: EOJN Helpdesk Email: eojn@nn.hr Telephone: +385 16652889 Internet address: https://www.nn.hr/ Roles of this organisation: TED eSender 10. Change Version of the previous notice to be changed: 166e1906-7aaa-4a1a-bcc4-0b515f80c731-01 Main reason for change: Information updated Description: Naručitelj je uvidio potrebu usklađenja troškovnika i dvije mape izvedbenog projekta kao i podataka iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA te je sukladno čl. 200. st. 6. i čl. 240. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine 120/2016., 114/2022. i 48/2026.) putem internetskih stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske objavio i stavio na raspolaganje svim zainteresiranim gospodarskim subjektima novi troškovnik i dvije izmijenjene mape izvedbenog projekta kao i izmijenjene podatke iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA te dva nova priloga (OŠDK_IzP_podovi-POD_1,2 i Stavke 55-61 ). Upućuju se svi zainteresirani gospodarski subjekti da s navedenih internetskih stranica preuzmu novi troškovnik i dva nova priloga te dvije izmijenjene mape i izmijenjeni podatak iz osnovne objave. 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Izmjena troškovnika - Naručitelj je objavio novi troškovnik The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Promjena kriterija za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta - Naručitelj je objavio izmijenjene podatke iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio izmijenjenu mapu izvedbenog projekta OSDK_IzP-MAPA 4_REV 1 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio izmijenjenu mapu izvedbenog projekta OSDK_IzP-MAPA 6_REV 1 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio novi prilog osdk_IzP_podovi-POD_1,2 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio novi prilog Stavke 55-61 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 Notice information Notice identifier/version: 48f7ae69-1586-455e-8b0a-97d52a313c6d - 01 Form type: Competition Notice type: Contract or concession notice – standard regime Notice subtype: 16 Notice dispatch date: 08/10/2026 18:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Languages in which this notice is officially available: Croatian Notice publication number: 698918-2026 OJ S issue number: 196/2026 Publication date: 09/10/2026

Official source: Tenders Electronic Daily ↗

Official notice PDF ↗

Notice updates

October 20, 2026 · Version 2

Buyer updated · Classification updated · Contract period updated · Deadline information updated · Summary and analysis updated · Tender facts updated · Original notice updated · Deadline updated · Location updated · Source notice details updated · Source references updated · Status changed

Хърватия – Строителни и монтажни работи по общо изграждане на сгради – IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA

698918-2026 - Competition Croatia – Building construction work – IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA OJ S 196/2026 09/10/2026 Contract or concession notice – standard regime - Change notice Works 1. Buyer 1.1. Buyer Official name: GRAD ZAGREB Email: javna.nabava@zagreb.hr Legal type of the buyer: Regional authority Activity of the contracting authority: General public services 2. Procedure 2.1. Procedure Title: IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA Description: Predmetni obuhvat čini novoformairana parcela k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. Na zajedničkoj čestici nalazit će se Osnovna škola Dragutina Kušlana i postojeća građevina III. Gimnazije. Prema propozicijama iz GUP-a grada Zagreba, u gusto naseljenim područjima, odnosno u već formiranim naseljima veličina građevne čestice škole iznosi minimalno 20 m2 po učeniku. Novoformirana čestica dostatna je za potrebe III. Gimnazije - max 672 učenika te Oš Dragutina Kušlana sa planiranih 448 učenika. Postojeća škola nalazi se na istočnom dijelu čestice, dok se izgradnja Osnovne škole planira na njenom zapadnom, izdvojenom dijelu. Katnost postojeće gimnazije iznosi Su+P+2, a planirane osnovne škole Po+P+3. Buduća Osnovna škola Dragutina Kušlana predstavljati će društveno-školsku cjelinu sa III. Gimnazijom u Kušlanovoj ulici, te će zajednički koristiti vanjske sportske terene obzirom na prostorna ograničenja zadanog obuhvata. CPV oznaka i naziv: 45210000-2 Procedure identifier: 12a440a7-6c16-4946-9612-f6826860fb98 Internal identifier: 987-2026-EVV Type of procedure: Open The procedure is accelerated: no Main features of the procedure: Otvoreni postupak 2.1.1. Purpose Main nature of the contract: Works Main classification (cpv): 45210000 Building construction work 2.1.2. Place of performance Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Additional information: Zagreb, k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. 2.1.3. Value Estimated value excluding VAT: 14 100 000,00 EUR 2.1.4. General information Legal basis: Directive 2014/24/EU 2.1.6. Grounds for exclusion Sources of grounds for exclusion: Procurement Document, Notice Participation in a criminal organisation: Sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji Corruption: Korupcija Fraud: Prijevara Terrorist offences or offences linked to terrorist activities: Kaznena djela terorizma ili kaznena djela povezana s terorističkim aktivnostima Money laundering or terrorist financing: Pranje novca ili financiranje terorizma Child labour and including other forms of trafficking in human beings: Rad djece i drugi oblici trgovanja ljudima Purely national exclusion grounds: Neisplata plaće Breaching of obligations set under purely national exclusion grounds: Sudjelovanje u zabranjenom sporazumu u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja Breaching obligation relating to payment of taxes: Plaćanje poreza Breaching obligation relating to payment of social security contributions: Plaćanje obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje Grave professional misconduct: Teški profesionalni propust Early termination, damages, or other comparable sanctions: Prijevremeni raskid, naknada štete ili druge usporedive sankcije Misrepresentation, withheld information, unable to provide required documents or obtained confidential information of this procedure: Lažno prikazivanje, prikrivanje informacija, nemogućnost podnošenja traženih dokumenata i prikupljanje povjerljivih informacija o ovom postupku 5. Lot 5.1. Lot: LOT-0000 Title: IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA Description: Predmetni obuhvat čini novoformairana parcela k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. Na zajedničkoj čestici nalazit će se Osnovna škola Dragutina Kušlana i postojeća građevina III. Gimnazije. Prema propozicijama iz GUP-a grada Zagreba, u gusto naseljenim područjima, odnosno u već formiranim naseljima veličina građevne čestice škole iznosi minimalno 20 m2 po učeniku. Novoformirana čestica dostatna je za potrebe III. Gimnazije - max 672 učenika te Oš Dragutina Kušlana sa planiranih 448 učenika. Postojeća škola nalazi se na istočnom dijelu čestice, dok se izgradnja Osnovne škole planira na njenom zapadnom, izdvojenom dijelu. Katnost postojeće gimnazije iznosi Su+P+2, a planirane osnovne škole Po+P+3. Buduća Osnovna škola Dragutina Kušlana predstavljati će društveno-školsku cjelinu sa III. Gimnazijom u Kušlanovoj ulici, te će zajednički koristiti vanjske sportske terene obzirom na prostorna ograničenja zadanog obuhvata. CPV oznaka i naziv: 45210000-2 Internal identifier: 987-2026-EVV 5.1.1. Purpose Main nature of the contract: Works Main classification (cpv): 45210000 Building construction work 5.1.2. Place of performance Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Additional information: Zagreb, k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. 5.1.3. Estimated duration Start date: 16/11/2026 Duration: 13 Months 5.1.4. Renewal Maximum renewals: 0 5.1.5. Value Estimated value excluding VAT: 14 100 000,00 EUR 5.1.6. General information Reserved participation: Participation is not reserved. Procurement Project fully or partially financed with EU Funds. Information about European Union funds: EU funds programme: European Union Recovery Instrument (EURI) (2021/2027) Identifier of EU funds: NPOO.C3.1.R1-I2.01-V1.0161 Further details of EU funds: Predmet nabave odnosi se na izvođenje radova na izgradnji Osnovne škole Dragutina Kušlana, uključujući izgradnju školskog prostora, školske sportske dvorane te uređenje vanjskih površina i okoliša, sukladno projektnoj dokumentaciji koja će biti sastavni dio Dokumentacije o nabavi. Planirana građevina osnovne škole nalazit će se na novoformiranoj katastarskoj čestici k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica, uz postojeću građevinu III. gimnazije. Nova škola planirana je katnosti Po+P+3 te će zajedno s postojećom gimnazijom činiti jedinstvenu društveno-obrazovnu cjelinu sa zajedničkim korištenjem vanjskih sportskih sadržaja. The procurement is covered by the Government Procurement Agreement (GPA): yes This procurement is also suitable for small and medium-sized enterprises (SMEs): yes 5.1.7. Strategic procurement The procurement falls within the scope of the Energy Efficiency Directive (EED) (EU) 2023 /1791 List of products, works, services and buildings related to the Energy Efficiency Directive (EED): Buildings (Nearly-zero energy buildings) Air conditioners including air-to-air heat pumps (Nearly-zero energy buildings) Air heating/cooling products (Nearly-zero energy buildings) Light sources and control gears (Nearly-zero energy buildings) Ventilation units (Nearly-zero energy buildings) Works (Nearly-zero energy buildings) 5.1.8. Accessibility criteria Accessibility criteria for persons with disabilities are included 5.1.9. Selection criteria Sources of selection criteria: Notice, Procurement Document Criterion: Enrolment in a trade register Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi Criterion: References on specified works Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi Criterion: Relevant educational and professional qualifications Description of selection criterion: Detalji opisani u dokumentaciji o nabavi 5.1.10. Award criteria Criterion: Type: Price Name: Cijena ponude Description: Cijena ponude Criterion: Type: Quality Name: Specifično iskustvo inženjera gradilišta SI Description: Detaljno opisano u prilogu Kriterij za odabir ponude Criterion: Type: Quality Name: Jamstveni rok za otklanjanje nedostataka JR Description: Detaljno opisano u prilogu Kriterij za odabir ponude Description of the method to be used if weighting cannot be expressed by criteria: Način izračuna kriterija za odabir najpovoljnije ponude je opisan u dokumentaciji o nabavi 5.1.11. Procurement documents Address of the procurement documents: https://eojn.hr/tender-eo/93448 Ad hoc communication channel: Name: https://eojn.hr/ 5.1.12. Terms of procurement Terms of submission: Electronic submission: Required Address for submission: https://eojn.hr/tender-eo/93448 Languages in which tenders or requests to participate may be submitted: Croatian Electronic catalogue: Not allowed Variants: Not allowed Tenderers may submit more than one tender: Not allowed Description of the financial guarantee: Ponuditelj je dužan dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude u iznosu od 150.000,00 € (stopedesettisućaeura). U slučaju zajednice gospodarskih subjekata jamstvo: - ili mora glasiti na sve članove zajednice, a ne samo na jednog člana zajednice gospodarskih subjekata (svi članovi zajednice gospodarskih subjekata su nalogodavci na bankarskoj garanciji) - ili jedan član ili više članova zajednice može/mogu biti nalogodavac, a jamstvo mora sadržavati navod o tome da je riječ o zajednici gospodarskih subjekata (moraju biti navedeni svi preostali članovi zajednice) - ili svaki član zajednice gospodarskih subjekata dostavlja zasebno jamstvo za svoj dio garancije (zbroj svih iznosa garancija mora odgovarati iznosu jamstva navedenom u dokumentaciji o nabavi). Jamstvo za ozbiljnost ponude je jamstvo za slučaj odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, nedostavljanja ažuriranih popratnih dokumenata sukladno članku 263. Zakona o javnoj nabavi, neprihvaćanja ispravka računske greške, , dostavljanja neistinitih podataka, nedostavljanja dokaza o ispunjenju posebnih uvjeta za izvršenje ugovora i nedostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta i zahtjeva koje je potrebno ispuniti sukladno posebnim propisima ili stručnim pravilima, ako su traženi u dokumentaciji o nabavi odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi ili nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora o javnoj nabavi. Jamstvo za ozbiljnost ponude treba biti izdano u korist: Grad Zagreb, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, OIB: 61817894937. Jamstvo za ozbiljnost ponude dostavlja se u obliku bankarske garancije na poziv ili uplatom novčanog pologa u korist računa naručitelja. Jamstvo mora biti bezuvjetno i s rokom valjanosti sukladnim roku valjanosti ponude. Gospodarski subjekt može dostaviti jamstvo koje je duže od roka valjanosti ponude. Napomena: U tekstu bankarske garancije OBAVEZNO JE taksativno navesti SVE prethodno naznačene SLUČAJEVE za koja se izdaje jamstvo: 1. odustajanje ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, 2. nedostavljanja ažuriranih popratnih dokumenata sukladno članku 263. Zakona o javnoj nabavi, 3. neprihvaćanja ispravka računske greške, 4. dostavljanja neistinitih podataka, 5. nedostavljanja dokaza o ispunjenju posebnih uvjeta za izvršenje ugovora i nedostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta i zahtjeva koje je potrebno ispuniti sukladno posebnim propisima ili stručnim pravilima, ako su traženi u dokumentaciji o nabavi 6. odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi, 7. nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora o javnoj nabavi Jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije dostavlja se u izvorniku, odvojeno od elektroničke dostave ponude, u papirnatom obliku, u zatvorenoj omotnici na kojoj su navedeni podaci o ponuditelju, s dodatkom: „Grad Zagreb, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Avenija Dubrovnik 15, I. kat, soba 105, Predmet nabave IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA, evidencijski broj nabave: 987-2026-EVV - Dio ponude koji se dostavlja odvojeno, NE OTVARAJ“. Jamstvo za ozbiljnost ponude mora biti dostavljeno prije isteka roka za dostavu ponuda te se u tom slučaju ponuda smatra zaprimljenom u trenutku zaprimanja ponude elektroničkim sredstvima komunikacije. Umjesto jamstva za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije, ponuditelj može dati novčani polog u traženom iznosu. Potvrdu o uplati novčanog pologa ponuditelji dostavljaju u sklopu e-ponude Deadline for receipt of tenders: 19/10/2026 09:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Duration during which the tender must remain valid: 120 Days Information about public opening: Opening date: 19/10/2026 09:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Place: Grad Zagreb, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Avenija Dubrovnik 15, I. kat, soba 101 Additional information: Ovlašteni predstavnici ponuditelja moraju svoje pisano ovlaštenje predati prije otvaranja ponuda. Terms of contract: The execution of the contract must be performed within the framework of sheltered employment programmes: No Conditions relating to the performance of the contract: Nije definirano Electronic invoicing: Required Electronic ordering will be used: no Electronic payment will be used: no Financial arrangement: Naručitelj prihvaća e-račun. Ponuditelj je obvezan prema naručitelju poslati isključivo eRačun. Detalji u dokumentu Opći podaci o predmetu nabave i upute za ponuditelje-dodatno 5.1.15. Techniques Framework agreement: No framework agreement Information about the dynamic purchasing system: No dynamic purchase system 5.1.16. Further information, mediation and review Review organisation: Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Organisation providing additional information about the procurement procedure: GRAD ZAGREB Organisation providing more information on the review procedures: GRAD ZAGREB 8. Organisations 8.1. ORG-0001 Official name: GRAD ZAGREB Registration number: 61817894937 Postal address: Trg Stjepana Radića 1 Town: Grad Zagreb Postcode: 10000 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: Javna nabava Email: javna.nabava@zagreb.hr Telephone: +385 16506578 Internet address: https://www.zagreb.hr Buyer profile: https://www.zagreb.hr Roles of this organisation: Buyer Organisation providing additional information about the procurement procedure Organisation providing more information on the review procedures 8.1. ORG-0002 Official name: Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Registration number: 95857869241 Postal address: Ulica grada Vukovara 23/V Town: Zagreb Postcode: 10000 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: Kontakt Email: dkom@dkom.hr Telephone: +385 14559 930 Internet address: https://www.dkom.hr/ Roles of this organisation: Review organisation 8.1. ORG-0003 Official name: Narodne novine d.d. Registration number: TED94 Registration number: HR64546066176 Postal address: Savski gaj XIII. 6 Town: Zagreb Postcode: 10020 Country subdivision (NUTS): Grad Zagreb (HR050) Country: Croatia Contact point: EOJN Helpdesk Email: eojn@nn.hr Telephone: +385 16652889 Internet address: https://www.nn.hr/ Roles of this organisation: TED eSender 10. Change Version of the previous notice to be changed: 166e1906-7aaa-4a1a-bcc4-0b515f80c731-01 Main reason for change: Information updated Description: Naručitelj je uvidio potrebu usklađenja troškovnika i dvije mape izvedbenog projekta kao i podataka iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA te je sukladno čl. 200. st. 6. i čl. 240. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine 120/2016., 114/2022. i 48/2026.) putem internetskih stranica Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske objavio i stavio na raspolaganje svim zainteresiranim gospodarskim subjektima novi troškovnik i dvije izmijenjene mape izvedbenog projekta kao i izmijenjene podatke iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA te dva nova priloga (OŠDK_IzP_podovi-POD_1,2 i Stavke 55-61 ). Upućuju se svi zainteresirani gospodarski subjekti da s navedenih internetskih stranica preuzmu novi troškovnik i dva nova priloga te dvije izmijenjene mape i izmijenjeni podatak iz osnovne objave. 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Izmjena troškovnika - Naručitelj je objavio novi troškovnik The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Promjena kriterija za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta - Naručitelj je objavio izmijenjene podatke iz osnovne objave KRITERIJI KVALITATIVNOG ODABIRA GOSPODARSKOG SUBJEKTA S UPUTAMA The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio izmijenjenu mapu izvedbenog projekta OSDK_IzP-MAPA 4_REV 1 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio izmijenjenu mapu izvedbenog projekta OSDK_IzP-MAPA 6_REV 1 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio novi prilog osdk_IzP_podovi-POD_1,2 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 10.1. Change Section identifier: LOT-0000 Description of changes: Ostalo - Naručitelj je objavio novi prilog Stavke 55-61 The procurement documents were changed on: 10/10/2026 Notice information Notice identifier/version: 48f7ae69-1586-455e-8b0a-97d52a313c6d - 01 Form type: Competition Notice type: Contract or concession notice – standard regime Notice subtype: 16 Notice dispatch date: 08/10/2026 18:00:00 (UTC+02:00) Eastern European Time, Central European Summer Time Languages in which this notice is officially available: Croatian Notice publication number: 698918-2026 OJ S issue number: 196/2026 Publication date: 09/10/2026

October 12, 2026 · Version 1

Published

Хърватия – Строителни и монтажни работи по общо изграждане на сгради – IZVOĐENJE RADOVA IZGRADNJE OBJEKTA OŠ DRAGUTINA KUŠLANA

Predmetni obuhvat čini novoformairana parcela k.č.br. 1863/1 k.o. Peščenica. Na zajedničkoj čestici nalazit će se Osnovna škola Dragutina Kušlana i postojeća građevina III. Gimnazije. Prema propozicijama iz GUP-a grada Zagreba, u gusto naseljenim područjima, odnosno u već formiranim naseljima veličina građevne čestice škole iznosi minimalno 20 m2 po učeniku. Novoformirana čestica dostatna je za potrebe III. Gimnazije - max 672 učenika te Oš Dragutina Kušlana sa planiranih 448 učenika. Postojeća škola nalazi se na istočnom dijelu čestice, dok se izgradnja Osnovne škole planira na njenom zapadnom, izdvojenom dijelu. Katnost postojeće gimnazije iznosi Su+P+2, a planirane osnovne škole Po+P+3. Buduća Osnovna škola Dragutina Kušlana predstavljati će društveno-školsku cjelinu sa III. Gimnazijom u Kušlanovoj ulici, te će zajednički koristiti vanjske sportske terene obzirom na prostorna ograničenja zadanog obuhvata. CPV oznaka i naziv: 45210000-2